Lehtevät tryffelitortut

Ben & Jerry’sin lehtevät tryffelitortut

Ainesosat

Ganache-täyte:

Kuorrute:

  • 195 g siivilöityä tomusokeria
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 2–4 rkl maitoa
  • Vaihtoehtoinen: 2 tl makeuttamatonta kaakaojauhetta suklaakuorrutteeseen

Taikina:

  • 1 paketti valmista tai lempireseptilläsi tehtyä voitaikinaa

Torttujen voiteluun:

  • 1 kananmuna, johon sekoitettu 1 rkl vettä

Koristeluun (valinnainen):

  • Strösseleitä, murskattuja tikkunekkuja, kookoshiutaleita, suklaahippuja, pähkinärouhetta… käytä luovuuttasi!

 

  1. Aloita valmistamalla ganache-täyte. Laita suklaahiput keskikokoiseen kulhoon, joka on tarpeeksi iso sekä suklaalle että jäätelölle. Lämmitä jäätelöä paksupohjaisessa kattilassa niin, että se juuri ja juuri alkaa kiehua. Sekoita usein, jotta sokerit eivät pala kattilan pohjaan. Heti kun huomaat jäätelön kiehuvan, kaada kuuma jäätelö suklaahippujen päälle ja anna levätä 3–5 minuuttia.

  2. Sekoita jäätelö-suklaaseos tasaiseksi. Anna ganache-täytteen viilentyä joko jättämällä se pöydälle huoneenlämpöön 6–8 tunniksi tai laittamalla se jääkaappiin 1–2 tunniksi.

  3. Valmistele seuraavaksi taikina. Ota taikina pakastimesta ja sulata paketin ohjeiden mukaisesti. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kun voitaikina on valmis, levitä se puhtaalle pinnalle. Ohenna taikinaa ja tasoita sen reunat kaulimella tarvittaessa. Leikkaa taikina kolmeen osaan pituussuunnassa taitteita pitkin ja leikkaa kukin suikale kahteen osaan, jolloin saat yhteensä kuusi suorakaiteen muotoista taikinapalaa. Tee sama toiselle taikina-annokselle, jotta saat yhteensä 12 suorakaidetta.

  4. Aseta kuusi suorakaidetta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Laita kaksi ruokalusikallista ganache-täytettä jokaisen suorakaiteen keskelle. Sivele leivontasudilla kananmuna-vesiseosta jokaisen taikinapalan reunoille. Aseta jokaisen suorakaiteen päälle toinen taikinapala ja tiivistä reunat painelemalla niitä varovasti sormillasi. Viimeistele tiivistys painelemalla reunat ympäriinsä kiinni haarukan piikeillä. Kun leivokset ovat tiiviitä, voitele niiden päälliset kananmuna-vesiseoksella ja tee terävällä veitsellä muutamia ilmareikiä kunkin leivoksen pintaan. Paista torttuja 15–17 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja pullean lehteviä. Ota tortut uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia ennen kuorruttamista (ne ovat herkullisia myös ilman kuorrutusta!).

  5. Valmista kuorrute sillä aikaa, kun tortut ovat uunissa. Sekoita siivilöity tomusokeri (ja kaakaojauhe, jos pidät enemmän suklaakuorrutteesta) ja sulatettu voi keskenään, ja lisää maitoa yksi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivan paksua levitettäväksi.

  6. Kun tortut ovat jäähtyneet hieman, levitä tai kaada jokaisen tortun päälle kerros kuorrutetta ja ripottele päälle suosikkikoristeesi.

  7. Kippaa tortun päälle kauhallinen lempijäätelöäsi Ben & Jerry’sin valikoimasta ja nauti!