Vegaaniset suklaa-mansikkakakkuset

vegaaniset-kakkuset-779x400.jpg

AINESOSAT

Kakkuset:

 

Päälle:

 

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.  Sekoita keskikokoisessa kulhossa jauhot ja purkki pehmennyttä, maidotonta Ben & Jerry’s -jäätelöä. Sekoita, kunnes aineksista muodostuu tiivis taikina.

  2. Ripottele työtasollesi hieman jauhoja ja nosta taikina tasolle.  Taputtele taikina käsilläsi suorakaiteen muotoiseksi laataksi ja alusta taikina taittelemalla sitä muutamaan kertaan.  Saatat joutua lisäämään jauhoja. Taikina ei saa jäädä kiinni käsiisi, ja sen tulisi säilyttää muotonsa, mutta se ei saa kuitenkaan olla liian jäykkää.

  3. Muotoile taikinasta noin 10 x 20 x 2,5 cm:n kokoinen suorakaide.

  4. Leikkaa taikina jauhotetulla veitsellä kahdeksaan yhtä suureen palaan leikkaamalla suorakaide ensin pituussuunnassa kahtia ja sitten leveyssuunnassa neljään samankokoiseen osioon.

  5. Asettele kakkuset rasvatulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele kakkuset kookosmaidolla (tai muulla kasvimaidolla) ja ripottele pinnalle kimallesokeria. Paista noin 14–18 minuuttia tai kunnes kakkusen pinta palautuu takaisin sitä kevyesti painaessa.

  6. Sekoita siivutetut mansikat ja sokeri kulhossa ja anna niiden levätä samalla kun kakkuset paistuvat ja jäähtyvät.  Sekoita säännöllisesti, jotta mansikoista irtoaisi mehua.

  7. Ota kakkuset uunista ja anna niiden jäähtyä.

  8. Leikkaa kakkuset kahtia tarjoilua varten ja laita niiden väliin Ben & Jerry’sin maidotonta Chocolate Fudge Brownie -jäätelöä, mansikoita ja vegaanista kermavaahtoa. Nauti!